07/08/2011
Friterm Geleneksel Yaz Pikniği Coşkulu Bir Şekilde Gerçekleştirildi.
Friterm Ailesi olarak artık gelenekselleşmiş olan yaz pikniği, 2 Temmuz 2011 Tarihinde Aydos Piknik alanı Göl Kenarında gerçekleştirildi.

Haftalar öncesinden başlayan piknik heyecanı, meteorolojinin yağmur uyarısı ile kısmi korkuya yol açsa da, 300’ü aşkın katılım ile Friterm çalışanlarını ve ailelerini buluşturdu. Ön çalışmalar boyunca servis, yemek, yarışmalar ve müzik organizasyonu ile hayli meşgul olan komisyonumuz, günün sonunda tatlı bir yorgunluğu ve başarının getirdiği haklı onuru paylaştılar.

Buluşma sabah erken saatte fabrikada başladı ve saat 09.00 gibi piknik alanına ulaşıldı. Havadaki karartı ve yerlerdeki ıslaklık bir miktar olumsuz düşünce oluştursa da, günün ilerleyen saatlerinde korkulan olmadı. Hatta iyi ki yağmurun ardından yapıldı da bugün pişmedik sözleri epey duyuldu.

Bir taraftan yemek tezgahları kurulurken, diğer tarafta müzik tesisatı yerini aldı. Yaklaşık 60 masaya yayılan katılımcılar, birbirlerine ziyaret yapmaya ve ailelerini tanıştırmaya başladılar. Sabah başlayan müzik yayını, öğleden sonra sahnesini doldurmaya başladı. Özellikle Rumeli türküleri ile coşanlar, kadınlı erkekli halayları ile beğeni topladılar.

Yarışmalar hiç kuşkusuz en fazla ilgiyi çeken etkinlikler oldular. 4 kategoride yapılan yarışmalarda çocukların yumurtaları düşürmemek için gösterdikleri özen, tüm aileleri heyecanlandırdı. Halat çekmede ise, 3 yarışma düzenlendi. Her ekipte takımlar 10’arlı ekiplerden oluştu ve çocuklar, erkekler ve kadınlar kendi dallarında yarıştılar. Tüm katılımcılarında heyecanın zirve yaptığı yarışmalar sonunda kazananlara hediyeleri sunuldu.

Gölün sunduğu manzara ise tek kelime ile büyüledi. Özellikle balıkların sabah saatlerindeki su üzeri gösterisi ile, kazların göl üzerindeki süzülüşleri fotoğraf düğmelerini harekete geçirdi.

Gün içinde kimi balık tutmaya çalışan, kimi göğsünde çocuğunu uyutan, kimi hararetli tartışmalar yapan, kimisi ise iskambil oynayan katılımcılarımızın tamamında günün sonunda elektrikten arınmış rahat bir tebessüm ve etkinliklerin devamını isteyen bakışlar vardı. Son sözcükler bir dahaki yarışmada kesin birincilik alacağız diyen iddialı yaklaşımlar ile, yeni buluşmalar üzerine şekillendi.

Piknik alanımızın temiz ve hazırlıklı olmasını sağlayan ve bizi gün boyu çaysız bırakmayan Osman bey, Fatoş hanım ve ekibine, damak tadını oluşturan yemekler için Tayfun bey ve ekibine, her türlü nazımızı çekerek hem yeni yıl kutlamalarında hem de pikniğimizde ses düzeni ve müzik organizasyonu ile kulaklarımızın pasını atan Sunay bey ve ekibine, yarışmalara katılarak özenli ve güzel bir mücadele sergileyen başta çocuklarımız ile tüm kadın ve erkek katılımcılarımıza, pikniğimize gelerek tanışma kaynaşma olanağı yaratan tüm çalışanlarımıza ve ailelerine teşekkür ederim.

Ayrıca bu pikniğin organizasyonunu sağlamak için yoğun emek harcayan değerli komisyon üyelerimizi kutlar, başarılarımızın devamını temenni ederim. Friterm Ailesi olarak, bundan sonraki dönemde sosyal etkinliklerimizi geliştirme ve yaygınlaştırma doğrultusunda çalışmalarımızı artıracağımızı ifade temek isterim.

Etkinliklerimizde buluşmak üzere,

Sosyal Etkinlikler Komisyonu Adına
Hayati CAN
Başkan